Zeroclassics logo

Zero P1

Zero_P1_at_Interclassics_Maastricht

P1 - schoon en sensationeel

Watervlug sprint de klassieke coupé weg, muisstil en uitstootvrij schiet hij door het landschap. De bestuurder vermaakt zich heimelijk en spreekt herhaaldelijk de 600 Nm koppel aan, zonder dat buitenstaanders het opmerken. Een betoverend design en ultiem vermaak met maatschappelijk draagvlak, precies dát is de gedachte achter de P1. 

Elektrisch rijden in een iconische sportwagen, Zero Classics maakt het mogelijk, met een geruststellende actieradius van 400 kilometer. Als uitgangspunt dient de modelserie uit 1986-1989, de meest doorontwikkelde generatie met de klassieke looks. Die blijven volledig intact bij de P1, subtiel versterkt met bumpers van eigen design en een ducktail van carbon. Samen met originele 17-inch Fuchs-wielen geven ze op geraffineerde wijze een rauw tintje aan de slanke coupé.  
Terecht, want de prestaties liegen er niet om. Een elektromotor op de enige juiste plaats laat via een enkelvoudige overbrenging en een sperdifferentieel 400 pk op de achterwielen los, goed voor een ademstokkende 0-100-sprint in 3,5 seconden. Zijn royale bereik op één acculading dankt de P1 aan een krachtig batterijpakket van 70 kW. (Snel)laden geschiedt via een type 2-systeem van 20 kW. Zero Classics schaafde flink aan het totale gewicht en wist dit tot 1400 kilogram te beperken, mede door gebruik van koolstofvezel in de cabine. Moderne high performance-remmen staan altijd paraat om ferm in te grijpen. 

De cockpit kenmerkt zich door een exclusieve afwerking in Italiaans leder. Het omhult niet alleen de speciale kuipstoelen voorin, maar ook het dashboard, de deurpanelen en diverse carbon elementen, zoals de middenconsole en de achterbank. Het praktische aspect van een 2+2-zitter blijft daarbij behouden. Elke denkbare combinatie van binnen- en buitenkleur is mogelijk en Zero Classics vervult graag elke denkbare wens op het gebied van multimedia. 

Bij elke P1 legt een gerenommeerde restaurateur letterlijk de perfecte basis. Na selectie van een geschikte auto wordt deze geheel ontlakt en carrosserietechnisch in nieuwstaat gebracht, conform de originele fabrieksnormen. Een allesomvattende corrosiepreventie conserveert de body voor de toekomst. Daarmee ontstaat een stevig fundament om de schone, ultrakrachtige aandrijflijn te huisvesten. 
 
De P1 met zijn elektrische aandrijving richt zich niet alleen op particuliere liefhebbers, maar ook op ondernemers die een duurzame koers varen en vallen voor de charmes van een legendarische sportwagen. Binnen de ontwikkeling stond dagelijkse bruikbaarheid voorop, daarom beschikt de auto over voldoende bodemvrijheid, elektrische stuurbekrachtiging en airconditioning. 

Nieuwsgierig geworden naar het concept van de P1 en naar een enerverende proefrit? Neem contact op met Zero Classics, met het risico verslaafd te raken aan de fluisterstille explosiekracht. Die sensatie valt bijna niemand uit te leggen, in tegenstelling tot de duurzame gedachte.